Letak Iklan Anda Di Sini

Area Bota dan Seri Iskandar, Perak.
Hubungi 017-9784787
atau FB/YM : sinici_89 [at] yahoo.com

Like us on FB

Wednesday, December 30, 2009

Ubat Homeopathy vs Ubat Hospital

Tgk kepada entry ni,kenapa tajuk nya : Ubat Homeopathy vs Ubat Hospital ?


ubat hospital/klinik


ubat homeopati

Okeh,ni aq nk citer.
Sejak dari kecil lagi,aq,adik-beradik aq,ayah (secara ringkas nya seluruh family aq) memang menggunakan ubat homeopati ni sebagai ubat untuk merawat dan mencegah penyakit. Kenapa ubat homeopati? Ini semua sebab Ummi aq,seorang doktor homeopati yang berpengetahuan dalam merawat dan mengubati pesakit
(ye la..name lagi doktor kan? hahah~)di sekitar Kota Bharu,Pasir Puteh dan Pasir Mas memang paksa
anak-anak dia (termasuk aq) makan ubat ni.Tapi no hal la sebab ubat homopati ni rase die manis,cam gula-gula lak..tak macam ubat hospital,makan pon rase kelat la,pahit la (dengar budak2 yg ckp,ye r,aq mane makan ubat hospital,xtw r rase die cmne..)..kalo tgk gambar kt atas ni,memang mcm tu la bentuk dan warna die,bulat dan putih,dan macam aq ckp td,memang rase die manis..tp xla manis smpai bole kena diabetis.

dulu kat sekolah rendah kan ade misi-misi (nurse) dari klinik kerajaan datang nk cucuk BCG kt
budak-budak...pastu ramai gle r budak-budak yg cuak.termasuk la aq,tp sebab Ummi aq kan doktor gak,so
xbrape nk cuak gak bbanding budak-budak hingus yg laen..MUAHAHAHA *gelak blagak (haha)...
pastu kan die ade bagi kad suh isi name alamat sume...aq dengan otak yg agak
cerdik mase tu (dalam kelas tiap2 taon asek dapat no 2..eheh) ,aq xpegi time die pggl mase 1st day tuh..
sbb aq nk tnye Ummi aq dulu cmne,die bagi cucuk x..


Ummi sedang bagi speech di Kursus Halal Haram Herba Penawar Al-Wahida (HPA)

Sampai kt uma,aq ckp r ngn Ummi aq,beliau ngn rilek je ckp : "xpayoh nok cocok2 la,nok wak masuk
dadoh dale bade wat gapo" (phm x bahase qlatey neh?).aq pon sbg anak mithali (ehe!) menurut aje kata-kata
Ummi..esk g skool je,sampai turn aq,aq ckp awl2 xnk cucuk.Misi-misi tu tnye asal lak,semua org mesti kne
cucuk.Aq ckp r Ummi aq doktor.Dorang tnye doktor ape...aq ckp doktor homopati.Misi-misi (smbil2 tu ade
gak aq dgr dorg kutuk2 Nik Aziz,adehh..) tu dgn selamba nye merendah-rendah kan cara rawatan homeopati neh..


Nk jadikan cerita,aq igt aq sorg yg xkena cucuk..rupe-rupe nya ade 2 org x cucuk gak ( pompuan ngan sorg lelaki,mber aq yg still contact smpai sekarang,Afif Sukri ).Parents
dorg xkasi gak anak dorg kne cucuk sbb dorg pon amalkan rawatan homeopati gak (Parents tu da contact
Ummi aq rupenye,haha). So,kalo aq xpki baju (uuuuuu....),de mber2 perasan kt bahu aq memang
xde tande BCG tu..sbb ramai sgt yg tnye asal aq xde tande BCG..nah korang bace la entry neh..kang aq bg pnampar kang asek tnye je..
malas aq nk cter byk2...

Ummi aq ckp lagi,sebenar nya antibiotik tu,doktor2 pon xguna kalo sendiri sakit,sbb die sendiri tau ape
kandungan antibiotik tu.Then,ubat-ubat hospital ni guna drug (dadah) sbg kandungan nya,so kalo terlebih
amek,tu r jadi macam2, mati sebab terlebih dos la,igt kes Michael Jackson x? Tak macam ubat homeopati ni,
xde kesan sampingan,manis je.eheh
Nak tau lebih pasal ubat dan rawatan homeopati neh? Haa..bace la kt sini eh..

Untuk yang berminat mendapatkan rawatan dan ubat Homeopati ni boleh la hubungi :


Doktor Rosnani,
Perubatan Homeopati Wardah,
Kota Bharu,Kelantan


No h/p : 013-2561980

No comments:

Post a Comment

diharap ringan-ringankan tangan anda untuk tinggalkan komen. ^^
TQ.