Letak Iklan Anda Di Sini

Area Bota dan Seri Iskandar, Perak.
Hubungi 017-9784787
atau FB/YM : sinici_89 [at] yahoo.com

Like us on FB

Thursday, May 27, 2010

Konspirasi : Logo Bank Negara Malaysia bukan kijang mahupun rusa?


Wan Ssei terperasan benda ni dlm blog holywar-efairy.

Cuba kita kaji lambang pada logo bank negara. Ramai yang kata kijang atau rusa, tetapi kijang dan rusa, ekornya tidak panjang

Cuba pula Google images - pharaoh dog, lihat sama tidak dengan imej logo bank negara.Hasilnya :

Pharaoh Hounds


Pharaoh Hound




Logo Bank Negara kelihatan seperti Pharaoh Hound/ Pharaoh Dog/ Kelb tal-Fenek.
Ada KEMUNGKINAN logo itu berasaskan Firaun kerana Pharaoh Hound itu juga adalah lambang kepada Mesir Kuno.

Cuba bandingkan gambar ini dengan logo bank tersebut.Agak sama kan? (walaupun dalam logo,binatang tersebut terkangkang keempat-empat kaki nya).

Cuba kita berfikir sejenak.
Ada siapa2 yang boleh bagi keterangan lanjut ke pasal perkara ni? Hmmm..


sumber : holywar-efairy

11 comments:

  1. yup,cube pikir...kita telah di tipu bertahun-tahun...ada sejarawan nk jwb ke...? ahah...

    emon,byk lg ko blh bc kt sangtawal.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. ore dulu dok reti nukih ke.
    tu hok jadi ekor pjg tuh.
    pah kijang pulok lari laju.
    dok de nok ngigak gano ekor dio. :D

    ReplyDelete
  3. haha...jwpn mu xrelevan langsung...ore zaman dulu puah make doh daging ruso atau kijang...guano? ken reti wat perangkap doh...BANK NEGARA tu di tubuhkan bkn zaman batu...tp zaman pas merdeka doh,lbih kurang...try kita pk,bkpo perlu letak gmbr anjing,tgk sdiri ruso kt jata negeri Kelate,elok jah lukis ekor pndek...ha,pikir2 kan...

    ReplyDelete
  4. @Eyriqazz

    kalau kijang ekor nya xpanjang cikgu...hmm..mungkin ada siapa2 yang boleh hilang saya punye konpius ni?

    ReplyDelete
  5. Mgkin juga...anjing yg dlm gmba tuh, simbol kpd dewa firaun...lmbang matahari dan bulan...melambangkn dua alam...dunia logik dan maya...dan simbol matahari ini trdapat dlm gamba freemason...dan kedua2nya berada diatas 2 tiang...

    ReplyDelete
  6. gedio nih? demo ni pandai2 buat tafsiran nih.. mcm fir aun pulok demo nih... copy pste gambar.. buat andaian sendiri.. demo bandingkan depan mato doh ko? benda hok tuhan buat doh.. jgn jd benok kayu gak kito nih.... gambar kpala ore buleh di edit.. nikan pula gambar binatang... bakpo demo tak lukis sendiri gmbr tu.. lukisan kan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleyh...dah la tak guna nama sdiri, takut ke wei...

      Delete
  7. dulu shbt sy prnh katekn bhwe that kijang or ruse kt logo tu adalah anjing pada zaman firaun..sejauh mane kesahihannye..sy xpasti..

    ReplyDelete
  8. kija je yang ambil alih bank negara

    ReplyDelete

diharap ringan-ringankan tangan anda untuk tinggalkan komen. ^^
TQ.