Letak Iklan Anda Di Sini

Area Bota dan Seri Iskandar, Perak.
Hubungi 017-9784787
atau FB/YM : sinici_89 [at] yahoo.com

Like us on FB

Sunday, January 31, 2010

Why Zionist So Arrogant?




The front page of The Sun today flash a headline of "Test of our humanity".

It is beyond races and religion. As Israel troops edged closer to the heart of Gaza City (a city of 500,000 population) yesterday, on the 19th day of an offensive that defies international condemnation, has so far killed at least 1,000 and wounded 4,000 Palestinians, damm Zionist do their best and the world just watching the violence movie so helplessly. It is a test of our humanity really...make us wonder why the bloody zionist so bad and arrogant?

My colleague Shahrir send me an email this morning and I feel like sharing the facts with you all...

The truth is the situations in the Muslim world is at a very sorry stage. As it was 500 years ago since we relaxed our quest for knowledge. Because of that influence and power shifted to the Christian world - and have remained there ever since.

The figures are speaking themselves very loudly but we refuse to listen. Some thoughts (extracts of speech by Hafez A.B. Mohamed, Director-General, Al Baraka Bank) to ponder..

Demographics:

World Jewish population: 14 million
Distribution:

  • 7m in America
  • 5m in Asia
  • 2m in Europe
  • 100 thousands in Africa

World Muslim population: 1.5 billion
Distribution:

  • 1 billion in Asia/Mid-East
  • 400m in Africa
  • 44m in Europe
  • 6m in the Americas
  • The Facts
  • Every fifth human being is a Muslim.
  • For every single Hindu there are two Muslims
  • For every Buddhist there are two Muslims
  • For every Jew there are 107 Muslims
Yet the 14 million Jews are more powerful than the entire 1.5 billion Muslims...Why..?

Here are some of the reasons.

Movers of Recent History


  • Albert Einstein - Jewish
  • Sigmund Freud - Jewish
  • Karl Marx - Jewish
  • Paul Samuelson - Jewish
  • Milton Friedman - Jewish

Medical Milestones

  • Vaccination needle: Benjamin Ruben - Jewish
  • Polio vaccine: Jonas Salk - Jewish
  • Leukaemia drug: Gertrude Elion - Jewish
  • Hepatitis B: Baruch Blumberg - Jewish
  • Syphilis drug: Paul Ehrlich - Jewish
  • Neuro muscular: Elie Metchnikoff - Jewish
  • Endocrinology: Andrew Schally - Jewish
  • Cognitive therapy: Aaron Beck- Jewish
  • Contraceptive pill: Gregory Pincus - Jewish
  • Understanding of human eye: G. Wald - Jewish
  • Embryology: Stanley Cohen - Jewish
  • Kidney dialysis: Willem Kloffcame - Jewish

Nobel Prize Winners

  • In the past 105 years, the 14 million Jews have won 180 Nobel prizes
  • whilst the 1.5 billion Muslims have achieved only 3 Nobel winners.

Inventions that changed History

  • Micro-processing chip: Stanley Mezor - Jewish
  • Nuclear chain reactor: Leo Sziland - Jewish
  • Optical fibre cable: Peter Schultz - Jewish
  • Traffic lights: Charles Adler - Jewish
  • Stainless steel: Benno Strauss - Jewish
  • Sound movies: Isador Kisee - Jewish
  • Telephone microphone: Emile Berliner - Jewish
  • Video tape recorder: Charles Ginsburg - Jewish
  • Influential Global Businesses
  • Polo: Ralph Lauren - Jewish
  • Coca-Cola: - Jewish
  • Levi's: Levi Strauss - Jewish
  • Starbuck's: Howard Schultz - Jewish
  • Google: Sergey Brin - Jewish
  • Dell Computers: Michael Dell - Jewish
  • Oracle Computers: Larry Ellison: - Jewish
  • DKNY: Donna Karan - Jewish
  • Baskin Robbins: Irv Robbins - Jewish
  • Dunkin' Donuts: Bill Rosenberg - Jewish

Influential Policy-makers/ Politicians

  • Henry Kissinger, US Sec. of State - Jewish
  • Richard Levin, President Yale University - Jewish
  • Alan Greenspan, US Federal Reserve - Jewish
  • Joseph Lieberman, US Senator - Jewish
  • Madeleine Albright, US Sec. of State - Jewish
  • CasperWeinberger, US Sec. of Defence - Jewish
  • Maxim Litvinov, USSR Foreign Minister - Jewish
  • David Marshal, Singapore Chief Minister - Jewish
  • Isaac Isaacs, Gov-Gen. Australia - Jewish
  • Benjamin Disraeli, British Statesman - Jewish
  • Yevgeny Primakov, Russian PM - Jewish
  • Barry Goldwater, US Politician - Jewish
  • Jorge Sampaio, President of Portugal - Jewish
  • Herb Gray, Canadian Deputy PM - Jewish
  • Pierre Mendes, French PM - Jewish
  • Michael Howard, British Home Sec. - Jewish
  • Bruno Kriesky, Austrian Chancellor - Jewish
  • Robert Rubin, US Sec. of Treasury - Jewish

Global Media Figures
See full size image
  • Wolf Blitzer, CNN - Jewish
  • Barbara Walters, ABC News - Jewish
  • Eugene Meyer, Washington Post - Jewish
  • Henry Grunwald, Time Magazine - Jewish
  • Katherine Graham, Washington Post - Jewish
  • Joseph Lelyeld, New York Times - Jewish
  • Max Frankel, New York Times - Jewish

Global Philanthropists
See full size image
  • George Soros - Jewish
  • Walter Annenberg - Jewish

Why are they powerful and why are Muslims powerless?

Here's another reason... We have lost the capacity to produce knowledge.

  • In the entire Muslim world (57 Muslim countries) there are only 500 universities
  • In USA alone, 5,758 universities
  • In India alone, 8,407 universities
  • Not one university in the entire Islamic World features in the Top 500 Ranking Universities of the World
  • Literacy in the Christian world - 90%
  • Literacy in the Muslim world - 40%
  • 15 Christian-majority countries' literacy rate - 100%
  • Muslim-majority countries with 100% literacy rate - None
  • 98% in Christian countries completed primary education
  • Only 50% in Muslim countries completed primary education
  • 40% in Christian countries attended university
  • In Muslim countries, a dismal 2% attended university
  • Muslim-majority countries have 230 scientists per million
  • The USA has 5000 per million
  • The Christian world - 1000 technicians per million
  • Entire Arab world - only 50 technicians per million
  • Muslim world spending on R&D - 0.2% of GDP
  • Christian world's R&D - 5.0% of GDP

Conclusion

The Muslim world lacks the capacity to produce knowledge.
Another way of testing the degree of knowledge is the degree of diffusing knowledge.

  • Pakistan: 23 daily newspapers per 1000 citizens
  • Singapore: 460 per 1000 citizens
  • UK book titles per million is 2000
  • Egypt book titles per million is only 17

Conclusion.. .
Muslim World is failing to diffuse knowledge.
Applying knowledge is another such test.

  • Exports of high-tech products from Pakistan : 0.9%
  • In Saudi Arabia : only 0.2%
  • Kuwait, Morocco and Algeria : only 0.3%
  • Tiny Singapore (4mil pop.) : 68% ...!

Conclusion..

  • Muslim world is failing to apply knowledge.
  • What do you conclude? No need to tell...
  • The figures are speaking themselves very loudly but we are unable to use the ears Allah gave us to listen and eyes to let us see...

Advice

  • Please educate yourself and your children. Excuses like lack of money, ability or opening are nothing more than that - excuses.
  • Always promote education, don't compromise on it. We hate to be weak, illiterate and poor but are we too weak to give our children the opportunity to break the curse?
  • Don't ignore your children's slightest misguidance from education...
  • and please, for Allah's sake, don't use your personal contacts to promote your children in their education. If they fail, let them because it will make them learn the sweetness of success.
  • Remember... if they can't do it now, they can't ever.
  • With knowledge comes power, and with it even the small can rule over the big. We are world's biggest but sadly NOT strongest nation.
  • All we need is to identify and explore our inner selves.
  • Insha-Allah, our weapon to victory, our duty to spread God's words and our opportunity save all humankind is best through knowledge, creativity, literacy... And nothing else.


.... Wake up O Khalifahs of the Land ...
.... Wake up ...IQRA''

my credit to - http://2usabahan.blogspot.com

Wednesday, January 27, 2010

Sunway Pyramid - Asas Ketibaan Dajjal?

The Sun City, SUNway Pyramid

Binaan Piramid ini adalah salah satu asas-asas ketibaan Dajal al masih. Piramid bertujuan untuk mengumpulkan tenaga. Bagi situasi ini adalah tenaga negatif. Pengumpulan tenaga di bahagian Timur. Firaun seakan diagungkan. Inilah situasi sekarang yang kita tidak sedari.
Nampak tak lambang segitiga di bahagian atas.

Piramid di Paris

Piramid di Dubai

Piramid Di Memphis, USA


Piramid Di Las Vegas

Banyak lagi binaan piramid di dunia ini. Ini hanyalah sebahagian contoh.Kesemuanya dibina atas Ley Lines untuk menyambut kedatangan dajal al-masih.

Maklumat tentang ley lines, 
klik sini.


The Gate Of Temple Solomon

KLCC- Binaan ini mungkin berasaskan The Gate of Temple Solomon yang akan dibina di The Holy land/ Jurusalem. Sebagai stargate di Timur. The Darkest Stargates adalah WTC selepas mega ritual Illuminati, ritual pengorbanan beramai-ramai (9/11)




Replika Temple Solomon


sumber : http://holywar-efairy.blogspot.com

Monday, January 25, 2010

Supersize Me - McDonalds Fast-Food Test



This white guy himself make experiment.Not our Malaysians who adore McD like kraze...
So,what do you think??

Friday, January 22, 2010

Irfan Khairi & Abang Abu - Simpan Challenge -



Temubual Irfan Khairi dan Abang Abu di MHI, TV3 membincangkan kempen "Simpan Challenge" dalam membudayakan tabiat menyimpan dikalangan orang ramai....Ni dikira ilmu jugak neh...
Aq da tgk kt  TV3 ari tu...rupe-rupenye nk simpan duit pon de care gak eh...skg ni duk praktik neh...eheh.

Tuesday, January 19, 2010

10 Cara Kaya Donald Trump

Aku pasti korang mungkin sudah familiar dengan nama Donald Trump bukan?Dia merupakan seorang yang berjaya dibidang real estate dan berasal dari Amerika .Dia juga merupakan seorang juri sekaligus merangkap executive producer dalam sebuah acara television popular iaitu “The Apprentice“.Style yang unik, gaya rambut,gaya percakapannya membuatkan dia mudah diingati.

Donald Trump memang memiliki bakat yang luar biasa.Menjadikan ayahnya sebagai mentor dan dia pernah mengatakan “Everything he seems to touch turns to gold” .Ketika ini, nama Trump telah jauh lebih terkenal dari ayahnya.Donal Drumb telah disenaraikan orang Amerika terkaya posisi 88 dari 400 orang (versi majalah Forbes).

Bagaimana cara kaya ala Donald Trump ?


Inilah beberapa cara Donald Trump meraih kekayaan :

1. Milikilah Mimpi

Korang harus memiliki mimpi. Dengan memiliki mimpi,korang akan semakin tergerak untuk melakukan Action. Misalnya korang ingin membangunkan sebuah sekolah,ingin menjadi orang terkaya di daerah dan sebagainya.

2. Memiliki Tujuan (Goal yang jelas).

Selanjutnya,korang harus memiliki tujuan hidup yang jelas dan harus sabar (passionate) pada tujuan itu.

3. Think Big

korang harus membiasakan diri untuk berpikir suatu hal yang besar.Dengan berpikir seperti ini, ia dapat memberikan kekuatan positif bagi diri untuk melangkah. Donal Trump pernah berkata “As long as you’re going to be thinking anyway, think big.”

Hambatan terbesar dalam kekayaan adalah memercayai apa yang tidak boleh dijangkau. Pikirkanlah hal yang besar, maka diri korang akan menjadi orang yang besar juga.

4. Ikuti kata Hati

Kata hati korang memiliki peranan yang khusus dalam berbagai hal yang korang jalani. Kata hati adalah guide dalam membuat keputusan sekaligus tulang belakang pemikiran.Mengikut kata hati sama mudahnya dengan memberikan suara. Tantanglah diri korang untuk melihat hal-hal yang berbeza dan pelajarilah hal itu.

5. Melakukan hal yang Disukai

Trump berkata “Saya tidak berhubungan dengan wang. Saya sudah cukup dengan hal itu, jauh lebih dari yang saya perlukan. Saya melakukannya kerana ingin melakukannya!.”

6. Harus Fokus

Pilihlah satu hal yang paling korang sukai dan ingin kerjakan. Dengan memilih satu hal, potensi korang akan maksima di bidang tersebut.

7. Terus dan terus belajar

Korang harus mengembangkan kemampuan korang dengan banyak membaca, belajar dari mentor @ guru ataupun dengan cara yang lain.

8. Jangan hanya Berorientasi pada wang

Trump pernah berkata “Bagi saya, wang tidak akan pernah menjadi motivator Ia hanya jalan untuk mempertahankan kemenangan. Bagaimana memainkan permainan itulah kesenangan yang sesungguhnya” .Dalam sebuah permainan, orang yang membangun kekayaan kerana motivasi wang adalah seorang pemimpi. Sebaliknya, mereka yang senang memainkan permainan akan menang sambil duduk berkhayal.

9. Buatlah Agenda korang (Time Line)

Korang harus memiliki rencana yang terancang dan tulislah rencana tersebut berdasarkan target waktu korang. Lakukan apa yang korang tulis dan lakukan evolusi terhadap apa yang telah korang capai dan yang belum tercapai.

10. Berpikiran Kreatif

Untuk meraih kejayaan,korang tidak harus memiliki semua sumber daya dan kemampuan.Koranng boleh menggunakan kaedah OPM (Other’s People Money), OPT (Other’s People Time), dan OPE (Other’s People Experience).

Itulah antara info bagaimana Donal Trump menggunakan cara beliau untuk menjadi seorang yang popular dan kaya.Korang bagaimana?Ada cara sendiri untuk menjadi kaya?Kongsikan!

credit to : http://ygmenarik.blogspot.com

Saturday, January 16, 2010

Friday, January 15, 2010

Bertudung..zaman dahulu dan sekarang


heliza AF - bertudung (sumber)

Sebagai panduan hidup


astaghfirullah

Awal tahun 80 an dahulu, tidak ramai wanita yg
bertudung. Ketika itu wanita bertudung terpaksa
menghadapi cabaran yg besar kerana sering
menjadi
bahan umpatan masyarakat. Mereka dituduh
ekstreem,
sesat dan ketinggalan zaman. Bahkan ada juga
yang
mengatakan itu fesyen ala Arab padang pasir. Kita
tidak pelik hal begini boleh terjadi.
Ini disebabkan masyarakat jahil terhadap hukum
menutup
aurat sehingga mereka tidak dapat menerima,
malah
memandang serong terhadap syariat menutup
aurat.
Berkat kesabaran wanita-wanita yg bertudung
diwaktu
itu, akhirnya masyarakat semakin sedar dan faham
bahawa memakai tudung itu adalah untuk
memenuhi
tuntutan syariat.Seperkara yg menarik di waktu itu, apabila
seseorang
wanita itu bertudung, maka akan nampak beza
tingkah
lakunya berbanding dgn wanita yg tidak menutup
aurat
peribadinya sendiri sebelum memakai tudung.
Kalau
dahulu dia senang bergaul bebas dgn lelaki, tetapi
bila sudah bertudung, pandangannya sudah mula
ditundukkan, bercakap dgn lelaki pun jarang sekali,
tidak seronok malah tidak menghadiri majlis yg ada
percampuran bebas lelaki dan perempuan, tidak suka
berkeliaran di tempat-tempat awam, cenderung utk
mendalami ilmu-ilmu Islam, suka utk beribadah,
akhlak
tutur katanya menjadi semakin lembut & lunak.
Suka
menolong orang, bibir sentiasa menguntum
senyum
sebagai sedekah sesama muslim, sedia membantu
kesusahan orang lain, sudah benci kpd
kemewahan dunia,
tahan diuji & sentiasa mencari-cari peluang utk
mengajak masyarakat wanita yg lainnya agar
sama-sama
menutup aurat.
Lantaran berbezanya mereka dgn wanita yg lain,
maka
org pandang tinggi kpd wanita yg bertudung,
walaupun
masih ramai yg tidak suka kpd mereka. Waktu itu,
kalau
wanita sudah sanggup bertudung, ertinya didlm
dadanya
sudah ada sedikit sebanyak ilmu- ilmu agama.
Sekurang-kurangnya dia sudah hafal dalil-dalil Al
Quran dan hadith mengenai hal penutupan aurat.Ini
disebabkan mereka sering dihujani dgn berbagai
pertanyaan mengenai apa yg mereka buat. Untuk
menjawapnya, mereka sudah bersedia memberi jawapan yg
sesuai dgn nas Al Quran dan hadith utk
menyakinkan org
ramai. Oleh sebab itu org ramai memandang tinggi
kepada mereka.


Di awal 90'an, bilangan org bertudung semakin ramai.
Di mana- mana sahaja kita boleh bersua dgn
wanita yg
bertudung. Sama ada di kilang, di sekolah, di
stesen
bas, di pejabat, di universiti & di politeknik malah
beberapa pengacara televisyen & radio pun sudah
memakai tudung. Alhamdulillah
Tetapi yg menyedihkan, kalau dahulu wanita
bertudung
tidak akan ditemui di taman-taman bunga, di
tempat-
tempat hiburan, berpegangan tgn dgn teman lelaki,
dipanggung wayang atau kalau dahulu wanita
bertudung
bersih mukanya drp calaran alat-alat make up,
tetapi
kini dgn mudah kita boleh jumpa wanita bertudung
berpeleseran dgn teman lelaki di tempat-tempat
sedemikian. Tudung berwarna warni mengikut
fesyen
sesuai dgn aliran zaman dan fesyen baju. Kadang-
kadang
pakai tudung pun tidak sempurna mengikut syariat.
Kadang-kadang macam nak terlondeh. Antara
hendak tutup
hendak buka. Akhlak tutur katanya kasar,malah
kadang kala lebih buruk drp mereka yg tidak
memakai
tudung atau buka aurat.




anda rasa ni tudung ke topi yg Datuk Siti kita pki ni? xD

Sesetengahnya bertudung tetapi tidak
sembahyang. Imej
wanita bertudung telah tercemar dgn wanita-wanita
yg menjadikan tudung sebagai fesyen atau terpaksa
pakai
kerana mengikut peraturan. Kalau dahulu bila
wanita
itu bertudung, automatik dia sudah malu ke
panggung
wayang, malu untuk berasmara, malu utk ke
tempat
hiburan sebagainya. Tetapi kini tudung sudah
tidak
mempunyai peranan utk mencegah manusia dari
terjerumus
ke dalam lembah maksiat.
Bila direnung-renung mengapa hal ini boleh terjadi,
maka jelaslah wanita-wanita yg bertudung pada
hari ini
jahil mengenai tujuan dan peranan pemakaian
tudung.
Ramai wanita yg memakai tudung pada hari ini
kerana
terikut-ikut dgn suasana. Mereka lihat adik beradik,
teman sekolah, teman pejabat atau jiran telah
ramai
memakai tudung, maka timbul rasa malu kerana
mereka
sahaja yg masih tidak bertudung. Lantaran itu
mereka
mengambil keputusan utk memakai tudung,
walaupun hati tidak berapa menyetujuinya.
Kini masyarakat telah menerima wanita yg pakai
tudung.
Ujian sudah tidak besar. Kadang kala orang lelaki
yg
hendak berkahwin pun memberi syarat, wanita
yang
hendak dikahwininya mestilah bertudung.
Setengahnya apabila mereka melihat wanita lain
memakai
tudung lebih cantik dan manis, mereka pun hendak
memakainya, tanpa mengetahui tentang ilmunya,
mengapa
mesti pakai tudung. Ada juga yg terpaksa memakai
tudung kerana desakan keluarga atau suami. Ada
 yg mahu
menjadikan tudung macam fesyen. Sekejap pakai,
sekejap
 buka.Lantaran itulah nilai org yg bertudung pada
 hari
ini sudah menurun. Sudah tidak semahal wanita yg
bertudung awal-awal dahulu. Hanya wanita yg
berpurdah
yg belum kelihatan berjalan-jalan di taman bunga
atau
di tempat-tempat hiburan. Mungkin taraf berpurdah
sama
dgn wanita yang bertudung dan wanita yg
memakai tudung
diperingkat awal dahulu.Sesuatu amalan yg dilakukan kalau bukan atas
dasar
ilmu dan yakin serta faham apa yg mereka perbuat
akan
nampak ganjil dan pincang hasilnya. Sesuatu yg di
buat
bukan dari hati yang ikhlas, walau pun nampak
hebat
tetapi semuanya kosong. Tiada nilai di sisi Allah.
 Wanita yg pakai tudung selain drp keinginan utk
menutup aurat, tidak akan dapat berbohong dgn
Allah
walaupun di di dunia mereka berjaya membohongi
mata
manusia mengatakan mereka juga sudah menutup
aurat.
Tetapi di akhirat nanti, niat sebenar & apa yg ada
di
dalam hati mereka akan diselongkar & didedahkan
oleh
Allah dipadang Makhsyar di hadapan jutaan umat
manusia.

Rasulullah s.a.w pernah ditanya oleh seorang
sahabat :
" Ya Rasulullah Dgn apakah mencapai
keselamatan kelak?"
Jawab Nabi s.a.w : "Jangan menipu Allah."
Orang itu bertanya lagi : " Bagaimana menipu
Allah ?"
Jawab baginda " Iaitu mengerjakan apa yang
diperintahkan oleh Allah, tetapi tidak kerana
Allah."

Disamping tiada niat utk menutup aurat dgn
bertudung
akan ditolak oleh Allah, wanita yg berniat utk
menutup
aurat dgn tudung tetapi tudungnya berfesyen
sehingga
menarik lelaki memandangnya, atau pun tudung yg
dipakainya tidak memenuhi syarat menutup aurat
yakni
bertudung tetapi masih nampak pangkal leher,
bermakna
dia belum lagi sempurna menutup aurat, malah
semakin
berdosa kalau dgn memakai tudung yg berfesyen
itu
menyebabkan lelaki jatuh hati. Dikala itu tudung
bukan
menjadi alat menutup aurat, tetapi menjadi alat utk
berhias. Wanita begini bukan mendapat pahala dgn
menutup aurat tetapi mendapat dosa.

Bahaya besar kalau beramal bukan kerana ilmu
tetapi
kerana mengikut masyarakat & peredaran zaman.
Sementara yg mengamalkan syariat kerana
pengaruh
sekeliling, hanya mampu bertahan atau beramal
selagi
dia berada di dlm suasana begitu. Tetapi bila dia
terkeluar dari kelompok masyarakat, dia sudah
tidak
mampu bertahan & turut hanyut dgn masyarakat di
sekitarnya. Ujian yg sedikit sahaja mampu
menggoyangkan imannya. Oleh itu kalau hendak
mendapat
keredhaan Allah, maka seseorang itu mestilah
berilmu
dgn apa yg dilakukannya. Jesteru itu menuntut ilmu
adalah perkara yg utama sebagai penyuluh ibadah.


Di samping ada ilmu, amalan yg dilakukan
hendaklah
diniatkan kerana Allah bukan kerana yg lain dari
itu.
Kita mesti bina keyakinan di dalam diri kita &
mempunyai kefahaman yg mendalam agar kita
tidak mudah
tergugat apabila datang ujian, betul di dalam
tindakan
dan bersabar di dalam apa jua kesusahan.
Renung-renungkanlah wahai wanita yg berada di
luar
sana. Jangan memakai tudung hanya ingin
mengikut
fesyen semata-mata.
wallahualam
P/s: sebarkanlah walaupun satu ayat
~KeTaHuiLaH dGN MeNGINgAtI ALLAH jIwAkan MeNjadI
tEnang~ (^_^)
~BeRsEdIa bErMuJAhADh~

Thursday, January 7, 2010

Misteri Angka 13 Kepada Melayu Dan Politik Malaysia



Artikel Oleh : Sangtawal Sakranta.


Sudah lama kita tahu bahawa angka 13 memang ada kaitannya dengan Freemason dan Illuminati.Selain dari angka 13 ini ada beberapa angka lain yang menjadi favourate kepada pertubuhan pendokong visi Dajjal ini iaitu angka 3, 6 , 9 , 11 , 33 dan 666.Secara ringkasnya angka yang digemari mereka ialah 1,3 ,6 sama ada dalam bentuk angka tunggal atau kombinasi atau hasil tambah atau tolak atau gandaan dari angka-angka di atas.

Angka 13 sendiri sudah lama dikenal sebagai angka mistik yang sarat dengan pemujaan terhadap setan dan kaitan dengan amalan sihir paganisme dan kabbalah.

Angka 666 juga bermakna Mark Of The Beast atau dalam bahasa pakar Alkitab juga disebut sebagai The Evil Trinity, Triniti Iblis!

All Seing Eyes, Mata Dewa Horus, adalah salah satu Dewa Utama dalam kepercayaan paganisme dan Kabbalah.Ia juga merujuk kepada lambang Dajjal laknatullah.

Ramai pengkaji dan pakar konspirasi berpendapat, Freemason dan Illuminati banyak berkomunikasi di antara sesama mereka dengan menggunakan kod-kod rahsia berpandukan nombor-nombor.Mereka merumuskan seperti berikut :

A(1) , B(2) , C(3) , D(4) , E(5) , F(6) , G(7) , H(8) , I(9) , J(10) ,

K(11) , L(12) ,
 M(13) , N(14) , O(15) , P(16) , Q(17) , R (18) ,

S(19) , T(20) , U(21) , V(22) ,
 W(23) , X(24) , Y(25) , Z(26).


Sekadar beberapa contoh, mari kita cuba aplikasikan kod-kod rahsia mereka :

CIA = 3+9+3 = 13

FBI = 6-2+9 = 13

MI6 = 13+9+F = 1+4+9+F = 13F ( F= Freemason)

Banyak lagi kod-kod rahsia yang dirungkai dalam Artikel Pilihan 1 di bawah dan anda semua dijemput untuk membacanya.

Bagaimana pula jika saya ambil contoh ini :



MALAYSIA = 13 + 1+12 +1+25 + 19+9 + 1 = 81
= 13 + 13 + 26 + 28 + 1 = 81
= 13 + 13 +13+13 +13+13+2 + 1 = 81
= 13 + 13 +13+13 +13+13+ 3 = 81 = [1313131313133]
= [6 x 13] + 3 = 78 + 3 = 81

Angka 81 atau 18 boleh dipecahkan lagi kepada 8+1= 9 = 3+3+3 = 333

Bagaimana pula dengan tarikh penubuhan Negara Malaysia pula? 16.09.1963 ???

Atau … Anda boleh mencubanya sendiri!!!

SILA AMBIL PERHATIAN !!!

Untuk membaca artikel seterusnya,kepada mereka yang kuat berpolitik…. Sila tinggalkan ideologi politik anda seketika di luar kotak artikel ini.[Harap maaf bagi orang-orang politik.... blog ini bukan blog politik... artikel ini ditulis mengikut pendapat saya sahaja,bukan bertujuan politik ... hanya ingin berkongsi kebenaran yang kita temui,itu saja!!!]

Sila baca dengan fikiran yang terbuka dan kritis …. Seterusnya…

Bagaimana pula dengan parti – parti politik terbesar orang melayu waktu ini pula?

*Logo UMNO
*Kalaulah Logo UMNO dipusing 90 darjah ke kiri ..... bolehkah anda nampak angka 13 itu?


UMNO = 21+13+14+15 = 63 = 6+3 = 9 = 3+3+3 = 333


*Logo PAS - jika ditarik sedikit bentuk bulat bulan ditengah itu kesisi kiri dan kanan, jadilah ia bentuk MATA jua

PAS = 16+1+19 = 36 = 3+6 = 9 = 3+3+3 = 333

*Logo PKR atau keadilan- ramai orang sudah tahu bentuk MATA ini bukan?

PKR = 16+11+18 = 18 = 1+8 = 9 = 3+3+3 = 333


Cuba kira begini pula :

UMNO = 2+1+1+3+1+4+1+5 = 18 = 1+8 = 9 = 333
PAS = 1+6+1+1+9 = 18 = 1+8 = 9 = 333
PKR = 1+6+1+1+1+8 = 18 = 1+8 = 9 = 333

Bagaimana pula dengan Pakatan Rakyat : PKR +PAS +DAP.



PKR+PAS+DAP = [16+11+18] + [16+1+19] + [ 4+1+16] = 102 = 1+2 = 3

BN(Barisan Nasional) = 2 +14 = 16 = 1+6 = 7
PR (Pakatan Rakyat) = 16+18 = 34 = 3+4 = 7

Bukankah dari segi angka ia adalah seimbang? 7(kerajaan) = 7(pembangkang),

manakala 7+7=14 pula membaca maksud yang lain pula.

Apa maksud tersirat semua ini saudara?

*Cuba lihat lambang dacing dalam Logo di atas.


Bolehkah atau setujukah jika saya katakan UMNO=PAS=PKR. Sama saja!!!

Politik kita sebenarnya dicatur oleh mereka yang berada di luar sana!

Kuasa Politik melayu telah dipisahkan menjadi 3 sisi yang seimbang iaitu berjumlah 18 setiap sisi atau angka 333 setiap sisi menjadi 333 - 333 - 333 yang stabil


*Lihat All Seing Eyes yang bertakhta di puncak Piramid itu!

Jadi, kenapa kita harus bermusuh-musuhan sesama kita? Sedangkan , sebenarnya ada Tangan Ghaib yang mencatur politik kita,yang mahukan Orang Melayu pecah belah, bermusuh sesama sendiri dan tidak bersatu.

Jadi, siapa sebenarnya yang mencatur politik orang Melayu di Malaysia ini saudara???

Fikir-fikirkanlah!!!

Maka, marilah kita bersatu dalam satu gagasan dan penyatuan orang melayu menentang tangan-tangan ghaib yang sudah lama mengidamkan bumi bertuah ini!

Tanpa kita sedari , kini kita ada satu gagasan baru iaitu Gagasan Satu Malaysia =
One Malaysia = 1 M = 1 + 13 ??? atau 1+13 = 14

cuba pusingkan huruf M itu ke kanan 90 darjah, huruf M akan membentuk
angka 3 juga.Jadi 1M= 13 ????



cuba pusingkan huruf M ke kanan sebanyak 180 darjah, ia akan membentuk
1W = 1 + 23 = 1 + 2+3 = 6

cuba pusingkan lagi angka M ke kanan 270 darjah , ia akan membentuk
1E = 1 + 5 = 6


Baiklah, mulakan dengan 1M dan pusingkan ia ke kanan sebanyak 90 darjah – selepas itu 180 darjah – selepas itu ke 270 darjah dan balik semula kepada kedudukan asal 1M,maka turutan nombor atau angka akan jadi begini :

14 13 6 6 = 14+13+6+6 = 39 = 13+13+13
 = 3 x13

Atau ia juga boleh dikira begini : 1+4+1+3+6+6 = 21= 3 x 7 atau 21 = 2+1= 3


*Logo Satu Malaysia - Lihat ada satu bentuk / objek berupa piramiddisebelahnya!!! adakah ia satu kebetulan?

Terpulang kepada anda untuk mentafsirkannya mengikut persepsi masing-masing!!!

Dari satu persepsi lain yang berbeza pula , Gagasan Satu Malaysia juga boleh membuatkan Freemason dan Illuminati tidak boleh tidur lena!!! Kenapa??? Kerana konsep Satu Malaysia menyeru kearah Kesatuan dan Perpaduan Kaum !!! Ini yang menjadikan mereka takut! Mereka takut agenda mereka ke atas Negara Malaysia dan Orang Melayu akan gagal !!!

Ia ibarat tiga batang tiang ( UMNO-PAS-PKR) yang disatukan menjadikan ia SATU TIANG yang kukuh dan tidak stabil untuk Si Mata Satu atau All Seing Eyes atau Mata Dewa Horus duduk bertenggek diatasnya!!!



Lihat dalam youtube di atas bagaimana Freemason dan Illuminati dibawah arahan Dajjal dan Iblis mencatur politik dunia! Jika teori ini kita aplikasikan kepada senario politik di negara kita, kita boleh ibaratkan Komponen BN (Barisan Nasional) melawan PR(Pakatan Rakyat) [BN=PR], [angka 7 = angka 7] kini seperti Parti Republikan dan Parti Demokrat di US , bila dua tiang penyokong Si Mata Satu disatukan dalam konsep politik Malaysia, ia akan membentuk angka 14 ,satu angka yang menjadi igauan ngeri kepada mereka!!!

Masih ingat dengan teori Thesis –Antithesis dalam artikel di blog Mistisfile,

Klik Sini.



Bukankah angka 14 itu adalah hasil tambah angka 1 dan angka 13 =
One Malaysia
 = 1 M ???? .. boleh juga jadi Satu Melayu = 1M,
boleh juga dibaca Alif Mim




Jadi ,bukankah Negara kita MALAYSIA mempunyai 13 +1 negeri di awal penubuhannya dan pada bendera kita pula ada 14 jalurnya,14 bucu bintangnya ?

Huruf satu juga melambangkan Huruf Alif Berdiri, Dajjal dan Iblis amat mengenali huruf ini sejak di alam Ruh lagi !!! huruf Mim pula adalah alter rahsia tersembunyi orang melayu yang mereka sangat-sangat takuti … mungkin Mim itu Makrifatullah!!!

Atau tanpa kita sedari kita terlebih dahulu mencuri huruf M yang disembunyikan di tapak Piramid mereka yang telah mereka sembunyikan sekian lama iaitu : MDCCLXXVI



Jadi,kita nantikan perkembangan ‘Satu Malaysia’ atau 1M ini saudara , kearah mana ia akan membawa bangsa melayu, parti politik orang melayu dan Negara Orang Melayu yang kita sayangi ini saudara.SAMAADA “1M” akan mengikut telunjuk Dajjal atau Bangkit melawan Dajjal dan Iblis !!! hanya Allah swt Yang Maha Mengetahuinya.

Sehebat manapun musuh Allah merancang, Allah jualah yang paling hebat perancangannya!!! Doakan kebangkitan dan kemenangan islam di akhir zaman!

Wassalam!

Selamat Membaca dan Berfikir!!!

sumber dari : Sangtawal Sakranta.