Letak Iklan Anda Di Sini

Area Bota dan Seri Iskandar, Perak.
Hubungi 017-9784787
atau FB/YM : sinici_89 [at] yahoo.com

Like us on FB

Sunday, October 21, 2012

Couple, Best Kan? Pui Pui Pui

sumber gambar : google


Couple, dah memang jadi trend dalam masyarakat kita di mana-mana kat Malaysia ni. Mostly, golongan budak sekolah, remaja dan belia. Nape couple? Sebab rasa diri tak boleh hidup sorg2, rasa ingin dimanjai, kalau makan ada orang belanja, kalau keluar boleh bawa naik kereta yang ada bumbung (pada mat motor, sorry to say, naik moto ngan awek siyes nampak cam tak best, nak2 lagi time hujan...boleh demam oooo, jalan pon licin, kot2 terperosok bawah lori naya je..).... makan sama-sama. Pendek kata semua indah lah. 

TAPI...............

Bila semua benda dah buat bersama, nanti dah tak sweet la pas kawen nanti...kemanisan dalm rumah tangga hilang, lebih-lebih lagi pada yang terlanjur tu. Dah kenal bentuk dalaman masing, da try situ, try sini. Best memang best, tapi kat Akhirat sana pun best gak la siksaan dia kan. Hehe.



Kahwin ke belajar? Semanis Kurma

kalau remaja sekarang ni, boleh nampak kat merata-rata tempat, jalan pegang tangan, peluk pinggang, amek gambar peluk2, rapat2 sampai tersentuh part-part sensitif. Bestnyeeeeeeeeeeeeeee.......
*pui pui pui

Mengikut kajian pemakanan halal, nafsu manusia boleh terkesan dengan pemakanan. Sekarang ni, ayam bandar yang biasa dihidang di restoran-restoran, majlis kenduri, sebenarnya telah dicucuk dengan hormon babi untuk mempercepatkan tumbesaran ayam tersebut. Tetapi apabila kita makan ayam ni, ia turut menyebabkan hormon kita tak stabil. Nafsu seks juga boleh meningkat sebab apa, sebab babi adalah sejenis binatang yang amat kuat mengawan. Jadi orang sekarang yang suka makan ayam ni secara tak langsung, nafsu menjadi tak stabil dan mula mencari tempat untuk melepaskannya. Yang jadi masalah, apabila masalah ini melanda remaja-remaja di IPT dan belia-belia kita. Kat dalam akhbar, setiap hari ada kes buang anak, tangkap basah dan sebagainya. Ada seorang doktor menyatakan, sebab tu la perangai orang sekarang da macam babi. Amboihh, sampai macam tu sekali dia cakap. Tapi itu hasil kajian.


Persoalan, ada ke penyelesaian untuk couple ni? Mesti la ada....

1) Kahwin awal/ Nikah khitbah (gantung)
Jemput tengok video kat atas tu, daripada rancangan Semanis Kurma. Satu lagi video budak sekolah menengah kawen bawah ni. Mesti sume remaja-remaja jeles kan. Huahuahua.

Majlis Perkahwinan Syafiq (16tahun) & Yana (14tahun)


2)Berpuasa
Hadis Nabi pun ada menyatakan dengan berpuasa dapat menahan nafsu syahwat.

3) Elakkan berjumpa berdua-duaan
Haaa...kalau nak dating tu, bawa la satu kampung, segan la sket kalau nk buat apa-apa yg tak senonoh. Hihi.

Ok la, kena sambung buat assignment pulak ni. Like dan Share kalau anda suka entry ini. Hihi. Salam........

Saturday, October 20, 2012

Rahsia Tarikh Lahir Wan Ssei

 Terjumpa lah dalam 1 blog neh......rahsia tarikh lahir......tapi ada persamaan ke ngan aku? Hmm..... Ntah la..


Nombor Tarikh Lahir: 5

Kekuatan:
Dilahirkan dengan sikap kepimpinan yang kuat. Suka mengambil risiko. Suka mencuba perkara-perkara yang baru. Berkarisma dan boleh memimpin. Kebiasaannya memegang jawatan yang tinggi. Sangat rajin dan sentiasa focus untuk mencapai kejayaan di masa hadapan, jika dia mahu. Seorang yang realistic, tegas, sangat munasabah dan tidak suka berangan-angan. Perlukan kepelbagaian dan sentiasa teruja dalam melakukan sesuatu.

Kelemahan:
Tidak suka disekat dalam membuat sesuatu. Selalunya cerewet dalam isu-isu kecil. Kadangkala beliau memang degil dalam melakukan sesuatu. Mereka juga jarang relaks. Juga, kurang teliti dalam melakukan sesuatu.
Perkara yang patut di ubah:
1) Lebih relaks, tidak cerewet dalam isu-isu kecil
2) Melihat sesuatu dengan teliti

Golongan terkenal yang mempunyai nombor 5:
Abdullah Ahmad Badawi, Erra Fazira, Aishwarya Rai, Bambang Susilo, Soekarno, Ronaldo, Abraham Lincoln, Britney Spears

Nak tau korang punya? Jom klik sini.

Saturday, June 23, 2012

[BUKA KEMBALI] Borong Keronsang/Brooch COMEL : Kartun, Reben & Bunga


Haaaa.....mai mai mai...Wan Ssei nak kenalkan produk baru ni...awek2 mesti suka.....keronsang atau brooch ni nak jual murah2 je...kalo nk jadi pengedar pun boleh.....Meh la tgk dulu apa yang menarik..Hehe....

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Jika bijak mencari sumber pendapatan, tidak semua memerlukan modal yang banyak.
Hanya dengan sedikit modal sahaja, kamu mampu menjadi pengedar dan sekaligus
menikmati keuntungan yang berlipat kali ganda.

Sesuai dijual untuk:
-Berniaga di karnival jualan hati raya
-Dijual kepada pelajar sekolah dan IPT
-Jualan di ekspo konvokesyen
-Jualan koperasi sekolah
-berniaga di pasar malam.

Untuk harga & gambar pin tudung yang lain, 
anda boleh ke blog ini ------------> Klik.





Lebih ramai pengedar diperlukan!
V-Sweetie Online Shoppe Hotline (Call/SMS 24jam):   
Wan: 017-9784787
emel : wanhassan01(at)gmail.com

Nak tengok design lain? Haa,,,meh2 klik sini lak ----- > KLIK SINI
Korang juga dijemput untuk singgah di sini (klik)

Monday, June 18, 2012

Program Usahawan HPA - (PKLP) 22 Jun


salam..sape2 yg berminat nak jadi usahawan halal HPA, jom datang ke Ketereh,Kelantan 22hb Jun. Pelajar, atau sesiapa sahaja dialu-alukan. Ketahui cara jana pendapatan 4,5 angka. Berminat boleh hubungi saya segera. Tq. =D

ni....http://www.facebook.com/events/342817909121288/

Friday, May 18, 2012

Hairstyle Paling Cool 2012

Style2 ini yang WanSsei rasa paling cool kalo nak potong rambut. Rambut pun da lama tak potong ni. Jom tengok mana yang nak dipilih. XDD

Yang ni macam ok. Heheh.
sumber


 
Ni da macam landak la pulak.

2012 men’s hairstyles-trends-image2 
Yang ni nampak innocent.

 
Hmm....dah selalu dah wat macam ni...

Nice one.....

 Hoho.







Sunday, May 13, 2012

Le Meme Pun Suka Pakai Sabun HPA

Tengok. Sabun HPA boleh menghilangkan masalah jerawat di muka anda. =DD


Berminat? Hubungi nombor di atas atau emel kepada : wanhassan01@gmail.com.
Penghantaran melalui pos disediakan.


Sumber: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=408842212483299&set=a.350552144978973.89825.342466219120899&type=3&theater

Sokong dan Bangkang, Anda Bagaimana?

Aku dah cakap, pihak yang betul aku sokong, pihak yang menyimpang dari kebenaran aku bangkang.
Tak kira la dari pihak mana-mana pun. Takperlu nak sokong membuta tuli. Kebenaran ada di depan mata. Kalau duk ikut membuta tuli, bukan ke tu BODOH namanya?

*psst...budak tadika pun cerdik la.... hehe XD

Saturday, May 5, 2012

Nak Boikot Ke Tak?

 

Senarai 10 Syarikat Barangan Pengguna Besar Di Dunia.

1. Kellog's
2. Kraft
3. Nestle
4. Coca Cola
5. Pepsi Co
6. General Mills
7. Mars
8. Johnson n Johnson
9. Unilever
10. P&G

Daripada 10 ini, 3 daripadanya disenarai oleh panel kajian InMinds sebagai syarikat yang menyalurkan sumbangan kepada Israel. Saya menandakannya dengan garisan merah.

Sumber gambar: http://www.huffingtonpost.com/2012/04/27/consumer-brands-owned-ten-companies-graphic_n_1458812.html?ref=food&ir=Food

Ini tidak termasuk syarikat-syarikat lain seperti McDonalds, Starbucks serta tidak termasuk syarikat bukan barangan kegunaan seperti Intel dan lain-lain yang turut mempunyai bukti sumbangan disalurkan kepada Israel.

Juga beri perhatian, produk-produk seperti KFC, Pepsi, Lays, aiskrim Walls dan sebagainya BUKAN merupakan produk yang terbukti menyumbang kepada Israel.

Laman InMinds turut menyenaraikan beberapa produk yang dahulunya diboikot, tetapi telah dikeluarkan dari senarai tersebut kerana syarikat berkenaan sudah mengubah polisinya dan menghentikan sokongan kepada Israel. Antara syarikat yang dahulunya berada didalam senarai diboikot tetapi sekarang sudah tidak berada didalam senarai adalah : Disney, Nokia, Arsenal FC dan Danone.

http://www.inminds.com/boycottcard

Pandangan saya mengenai boikot: http://www.facebook.com/syamirulah/posts/3833285991838


Harga Dinar Emas jatuh lagi!!!


Untuk order, boleh terus hubungi saya 017-9784787. Sementara harga emas sedang turun ni, jom beli banyak2. Boleh simpan atau nak jual ketika harga sedang tinggi. Pos ada disediakan bagi luar Kota Bharu.

Thursday, May 3, 2012

Through A Rapist's Eyes

 
(PLS TAKE TIME TO READ THIS. it may save a life.) Click Share Button To share it on your Wall.

It seems that alot of attackers use some tactic to get away with violence. Not many
people know how to take care of themselves when faced with such a
situation. Everyone should read this especially each n every girl in this world.


THOUGHT THIS WAS GOOD INFO TO PASS ALONG...
FYI - Through a rapist's eyes! A group of rapists and date rapists in
prison were interviewed on what they look for in a potential victim
and here are some interesting facts:

1] The first thing men look for in a potential victim is hairstyle.
They are most likely to go after a woman with a ponytail, bun! , braid
or other hairstyle that can easily be grabbed. They are also likely to
go after a woman with long hair. Women with short hair are not common
targets.

2] The second thing men look for is clothing. They will look for women
who's clothing is easy to remove quickly. Many of them carry scissors
around to cut clothing.

3] They also look for women using their cell phone, searching through
their purse or doing other activities while walking because they are
off guard and can be easily overpowered.

4] The number one place women are abducted from / attacked at is
grocery store parking lots.

5] Number two is office parking lots/garages.

6] Number three is public restrooms.

7] The thing about these men is that they are looking to grab a woman
and quickly move her to a second location where they don't have to
worry about getting caught.

8] If you put up any kind of a fight at all, they get discouraged
because it only takes a minute or two for them to realize that going
after you isn't worth it because it will be time-consuming.

9] These men said they would not pick on women who have umbrellas,or
other similar objects that can be used from a distance, in their
hands.

10] Keys are not a deterrent because you have to get really close to
the attacker to use them as a weapon. So, the idea is to convince
these guys you're not worth it.

POINTS THAT WE SHOULD REMEMBER:

1] If someone is following behind you on a street or in a garage or
with you in an elevator or stairwell, look them in the face and ask
them a question, like what time is it, or make general small talk:
can't believe it is so cold out here, we're in for a bad winter. Now
that you've seen their faces and could identify them in a line- up,
you lose appeal as a target.

2] If someone is coming toward you, hold out your hands in front of
you and yell Stop or Stay back! Most of the rapists this man talked to
said they'd leave a woman alone if she yelled or showed that she would
not be afraid to fight back. Again, they are looking for an EASY
target.

3] If you carry pepper spray (this instructor was a huge advocate of
it and carries it with him wherever he goes,) yelling I HAVE PEPPER
SPRAY and holding it out will be a deterrent.

4] If someone grabs you, you can't beat them with strength but you can
do it by outsmarting them. If you are grabbed around the waist from
behind, pinch the attacker either under the arm between the elbow and
armpit or in the upper inner thigh - HARD. One woman in a class this
guy taught told him she used the underarm pinch on a guy who was
trying to date rape her and was so upset she broke through the skin
and tore out muscle strands the guy needed stitches. Try pinching
yourself in those places as hard as you can stand it; it really hurts.

5] After the initial hit, always go for the groin. I know from a
particularly unfortunate experience that if you slap a guy's parts it
is extremely painful. You might think that you'll anger the guy and
make him want to hurt you more, but the thing these rapists told our
instructor is that they want a woman who will not cause him a lot of
trouble. Start causing trouble, and he's out of there.

6] When the guy puts his hands up to you, grab his first two fingers
and bend them back as far as possible with as much pressure pushing
down on them as possible. The instructor did it to me without using
much pressure, and I ended up on my knees and both knuckles cracked
audibly.

7] Of course the things we always hear still apply. Always be aware of
your surroundings, take someone with you if you can and if you see any
odd behavior, don't dismiss it, go with your instincts. You may feel
little silly at the time, but you'd feel much worse if the guy really
was trouble.

FINALLY, PLEASE REMEMBER THESE AS WELL ....
I know you are smart enough to know these pointers but there will be
some, where you will go "hmm I must remember that" After reading,
forward it to someone you care about, never hurts to be careful in
this crazy world we live in.

1. Tip from Tae Kwon Do: The elbow is the strongest point on your
body. If you are close enough to use it, do it.

2. Learned this from a tourist guide to New Orleans : if a robber asks
for your wallet and/or purse, DO NOT HAND IT TO HIM. Toss it away from
you.... chances are that he is more interested in your wallet and/or
purse than you and he will go for the wallet/purse. RUN LIKE MAD IN
THE OTHER DIRECTION!

3. If you are ever thrown into the trunk of a car: Kick out the back
tail lights and stick your arm out the hole and start waving like
crazy. The driver won't see you but everybody else will. This has
saved lives.

4. Women have a tendency to get into their cars after shopping,eating,
working, etc., and just sit
(doing their checkbook, or making a list, etc. DON'T DO THIS! The
predator will be watching you, and this is the perfect opportunity for
him to get in on the passenger side,put a gun to your head, and tell
you where to go. AS SOON AS YOU CLOSE the DOORS , LEAVE.

5. A few notes about getting into your car in a parking lot, or
parking garage:

a. Be aware: look around your car as someone may be
hiding at the passenger side , peek into your car, inside the
passenger side floor, and in the back seat. ( DO THIS TOO BEFORE
RIDING A TAXI CAB) .

b. If you! u are parked next to a big van, enter your car from the
passenger door. Most serial killers attack their victims by pulling
them into their vans while the women are attempting to get into their
cars.

c. Look at the car parked on the driver's side of your vehicle, and
the passenger side. If a male is sitting alone in the seat nearest
your car, you may want to walk back into the mall, or work, and get a
guard/policeman to walk you back out. IT IS ALWAYS BETTER TO BE SAFE
THAN SORRY. (And better paranoid than dead.)

6. ALWAYS take the elevator instead of the stairs. (Stairwells are
horrible places to be alone and the perfect crime spot).

7. If the predator has a gun and you are not under his control, ALWAYS
RUN! The predator will only hit you (a running target) 4 in 100 times;
And even then, it most likely WILL NOT be a vital organ. RUN!

8. As women, we are always trying to be sympathetic: STOP IT! It may
get you raped, or killed. Ted Bundy, the serial killer, was a
good-looking, well educated man, who ALWAYS played on the sympathies
of unsuspecting women. He walked with a cane, or a limp, and often
asked "for help" into his vehicle or with his vehicle, which is when
he abducted his next victim.

I'd like you to forward this to all the women you know. It may save a
life. A candle is not dimmed by lighting another candle. I was going
to send this to the ladies only, but guys, if you love your mothers,
wives, sisters, daughters, etc., you may want to pass it onto them, as
well.

Send this to any woman you know that may need to be reminded that the
world we live in has a lot of crazies in it and it's better safe than
sorry.

If u have a heart or compassion share this photo.

WE CAN SHARE JOKES AND SPAM MAILS TO OUR FRIENDS & NETWORKS
PLEASE FOR ONCE SHARE THIS AND
LETS TRY TO HELP THEM.

‘Helping hands are better than Praying Lips’ – give us your helping hand.
SHARE IT WITH ALL UR FRIENDS.

AT LEAST PEOPLES WILL KNOW WATS GOING IN WORLD.

Friends So Please Share....Your one share can Help to spread this information. We share So many Stupid Things on Facebook and ignore these types of things which can save so many life's...

source : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3781363495243&set=p.3781363495243&type=1