Letak Iklan Anda Di Sini

Area Bota dan Seri Iskandar, Perak.
Hubungi 017-9784787
atau FB/YM : sinici_89 [at] yahoo.com

Like us on FB

Sunday, January 20, 2013

Poster Pengiklanan - Guna Isu Listen Listen Listen

Semenjak isu Listen, Listen, Listen kebaboom hari tu Wan Ssei nampak banyak company yang mengambil peluang dengan gunakan isu tersebut dalam pengiklanan mereka. Jom tengok poster dorang.



 Digi

 Burger Bakar Kaw-Kaw
 Compare Hotel


Digi lagi
 
 Exabytes Cloud


Sambal House

Red FM

Nando's

 TuneTalk


Benefits Cosmetic



Logitech
 

iPad

 Mudah.my

Olivenol


dan yang terbaru.............
JENG...................
JENG....................
JENG..................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ini untuk bisnes Wan Ssei sendiri, 


Ok tak? Hehe. Ce komen sket kawan-kawan.

Monday, January 14, 2013

Khasiat Madu Asli HPA


Student2 kalau masuk kelas mesti ngntok je kan. Solusi dia senang je. Teguk je madu asli.  Student KPMSi boleh dah mula order da, especially yang target nak dapat 3 pointer ke atas. Tak dapat 3, 4.0 pon jadilah. Hihi. :P
Meh tgk khasiat Madu Asli.



Khasiat MADU ASLI HPA

Madu adalah makanan yang mengandungi pelbagai nutrien seperti karbohidrat, protein, asid amino, vitamin, mineral, dekstrin, pigmen tumbuhan dan sebatian aromatik. Madu asli mengandungi enzim-enzim yang amat diperlukan oleh manusia untuk meningkatkan fungsi tubuh badan ke tahap optima. Khasiat madu bukan sahaja dibuktikan oleh kajian saintifik, malahan turut diceritakan di dalam Al-Quran.

Di dalam Surah An-Nahl: Ayat 68-69 yang bermaksud; “Dan Tuhanmu mewahyukan kepada lebah : “Buatlah sarang di bukit, di pokok-pokok kayu dan di tempat-tempat yang dibuat manusia. Kemudian makanlah dari setiap buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan untukmu. Dari perut lebah itu keluarlah minuman (MADU) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (Kebesaran Allah) bagi orang yang berfikir”.

Terdapat juga beberapa Hadis Sahih yang menceritakan para sahabat menggunakan madu sebagai ubat. Rasulullah SAW menjadikan madu sebagai makanan sebelum sarapan pagi dengan mencampurkannya dengan air. Ini terbukti oleh pakar-pakar pemakanan kesihatan amalan yang sedemikian akan membantu di dalam proses penghadaman. Madu asli juga dapat menaikkan kekuatan fizikal dan mental seseorang.

Untuk orang yang telah uzur dan lanjut usia dicadangkan mengamalkan satu sudu besar setiap hari sebelum makan. Madu boleh membantu merawat penyakit kulit seperti jerawat, gatal-gatal, luka akibat terbakar, bisul serta kurap dengan cara menyapukan madu ke bahagian yang berkenaan.

Selain diambil terus, madu sesuai ditambah ke dalam makanan atau minuman sebagai pengganti gula.

Harga Runcit RM24
Utk order, kawasan Perak call Hariz Nor (013-4326224) atau Farhan Najmi Khalid (017-5410476).

Kota Bharu - Pasir Mas, Dr. Rosnani Mat (013-2561980)

Friday, January 11, 2013

Keronsang COMEL Kartun,Reben & Bunga, Jom Borong!


Pin Kartun RM1.20/each

 


Pin  Alpina RM1.40/each

 Pin Dahlia RM1.70/each.


Pin Daisy RM1.20/each


 Pin Lily RM1.40/each.


Pin Reben RM1.00/each.




Pin Rose RM1.40/each.


 Pin Roselle Satin RM1.20/each.


Pin Roselle RM1.20/each.

Pin Sakura RM1.40/each 


MINIMA order 100pcs.
Tambah RM 10 (Kos Pos Laju Semenanjung Malaysia ) / RM 15 ( Sabah & Sarawak ) / RM 30 ( Brunei & Singapura )

- Tempahan boleh dibuat dengan cara SMS/EMEL. Anda boleh SMS/EMEL Nama Penuh, Alamat Penghantaran Berposkod, No. Telefon,Pilihan Pakej dan Maklumat Bayaran (Jumlah, Waktu, Tarikh dan Tempat Seperti tertera di Slip Deposit Tunai / No. Rujukan / Transaction Reference Number bagi Online Banking )...SMS ke 013-7147823 ( Wan Hassan).


EMEL : wanhassan01(at)gmail.com

- Tempahan tanpa maklumat bayaran yang lengkap TIDAK AKAN di layan.

- Bayaran hendaklah di buat ke 

AKAUN MAYBANK 
WAN ABDULLAH HASSAN
5530-1078-0439

CIMBCLICKS
WAN ABDULLAH HASSAN
03-0101-1470-3528

Sila simpan bukti bayaran anda untuk rujukan.

Hubungi 013-7147823 atau emel : wanhassan01(at)gmail.com