Letak Iklan Anda Di Sini

Area Bota dan Seri Iskandar, Perak.
Hubungi 017-9784787
atau FB/YM : sinici_89 [at] yahoo.com

Like us on FB

Wednesday, October 27, 2010

Harga tiket naik. FAM dan KAFA ambil kesempatan?

Nampaknya pasukan yang layak ke final adalah Kelantan dan Negeri Sembilan (Hoh, gomo lagi la sek kito. Haha). Kelantan mestilah nak merampas Piala Malaysia tahun ni selepas kempunan tahun lepas. Tapi disebalik keghairahan penyokong-penyokong bola untuk menonton perlawanan final, FAM dan KAFA nak ambil kesempatan pulak. Aii, dah tahu penyokong-penyokong Kelantan yang fanatik sanggup untuk datang ke Bukit Jalil, dua badan bola sepak ni nak mengaut keuntungan secara berlebihan,ishhh. Kata nak naikkan industri bola sepak negara. Tak untung lagi ke dengan penjualan tiket di mana penyokong yang paling ramai memenuhi stadium di mana-mana negeri adalah penyokong Kelantan? Ini sedutan berita dari

berita harian online :
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PENYOKONG Kelantan hampa apabila penjualan tiket ditangguh gara-gara masalah harga 'naik-turun' di Kota Bharu, petang semalam.
PENYOKONG Kelantan hampa apabila penjualan tiket ditangguh gara-gara masalah harga 'naik-turun' di Kota Bharu, petang semalam.


 • KAFA akur desakan

 • Penyokong NS tahan marah

  SEMALAM, penyokong kedua-dua finalis Piala Malaysia – Kelantan dan Negeri Sembilan – mencipta kecoh gara-gara isu harga tiket dan satu ketika seperti memberi gambaran akan memboikot kunjungan ke Stadium Nasional, Bukit Jalil, Sabtu ini.
  Kedua-dua pihak tampil menyuarakan rasa kurang puas hati dengan harga tiket yang dianggap mahal dan ketika sama bimbang dengan tahap keselamatan sambil menagih jaminan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) agar mereka selamat tiba dan pulang selepas perlawanan itu.
  Paling kecoh adalah di Kota Bahru apabila penyokong The Red Warriors bertindak mahu memulaukan perlawanan akhir jika Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) bertegas mahu menjual tiket secara berpakej.

  Apapun, kekecohan itu berakhir apabila KAFA membuat keputusan, petang semalam untuk mengekalkan harga tiket pada RM30 – seperti angka asal FAM.

  Terdahulu, Timbalan Presiden Kelab Penyokong Siber Bola Sepak Kelantan (Kelantan.net), Nik Mohd Salehuddin Nik Abdul Razak dipetik berkata tindakan badan induk negeri itu seperti mahu mengambil kesempatan menjual tiket secara berpakej dengan harga RM40 (harga tiket dan bendera sebagai cenderahati).

  Mereka beranggapan penyokong Kelantan seperti dipaksa membeli pakej itu yang turut dikenakan caj merangkumi cenderahati The Red Warriors seperti T-shirt, topi dan jam tangan.
  Penyokong Kelantan yang mahu mendapatkan tiket itu, semalam berang dengan tindakan Kafa itu menyebabkan penjualan tiket terpaksa dihentikan sementara.

  Di Seremban, penyokong menyuarakan rasa marah dengan harga tiket tetapi – tidak seperti senario di Kota Bahru – mereka melafazkan janji tetap akan ke Bukit Jalil demi kepentingan pasukan kesayangan mereka.

 • PENYOKONG Kelantan hampa apabila penjualan tiket ditangguh gara-gara masalah harga 'naik-turun' di Kota Bharu, petang semalam.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Nasib baik KAFA turunkan balik harga tiket. Tapi harga tiket yang RM30 diharap dapat diturunkan lagi kepada harga asal RM20 oleh FAM. Orang nak tgk bola la wei, nak meniaga pulak.

  p/s: Tak dapat pergi stadium,ada perkhemahan PBSM... =.="

  No comments:

  Post a Comment

  diharap ringan-ringankan tangan anda untuk tinggalkan komen. ^^
  TQ.